magánvélemények


Bár a felhozatal most sem fakít, de nagyon valószínű, hogy többet fogok idén moziba menni mint tavaly :)
5. sebesség: sajnos a műfaj eleve nem vonz. ha fajtáján legjobbja (úgysejtemnem...) akkor se nézném meg :s
Az ilyen filmek forgatókönyvét egy pornóéhoz tudnám hasonlítani (minden rosszindulat nélkül) - úgy írjuk meg, hogy annak amiért tulajdonképpen nézzük minél több esélye legyen kibontakozni, a minimum pihentetéssekkel együtt. A karakterek lesarkítottak (mivel nem rajtuk van a hangsúly) - mexikói/feka kigyúrt izomcsávó (akcentus!! :D), borostás, szálkás jóképű fehér hős, pókerarccal robbannak, húznak be, borulnak föl, csapódnak be 463987135ödjére is, miközben olajos, kócos, csöcsös, forrónacis jányok olykor befigyelnek mellettük, de persze a lényeg az átlag 1.5 percenként boruló, zuhanó, száguldó, robbanó, kigyulladó kocsik, motorok, vonatok stbstb - lassítva, közelről, távolról, alulról, felülről, újabban 3Dben is.
Dehát ennek ez a lényege, olyasmi lehet ez a férfiak ezen rétegének, mint a nők hasonló rétegének a rom-kom.

-A Karib-tenger kalózai: ez amolyan csoki-vanília, egyszer minimum kell egy nyáron :D
Nem voltam elhűlve az előzőektől sem, de aranyosak, ha túlteszem magam a klasszikus karakter-kliséken, meghát a látványvilág, az főleg megér egy jegyet - vagy kettőt. Nemtudom, hogy akkor is így gondolnám-e, ha nem lehetne ilyen könnyen lenyűgözi egy jól megcsinált, mesebeli világgal, de szerintem, egyszer akkor is elmennék megnézni. Mert könnyed, de kalandos, akciódús, de vicceskedő és ugyan mindenki tudja ki kivel fog összejönni, meg Jack Sparrow csak hülyének tetteti magát, és tegye föl a kezét az, akit őszintén sikerült eddig meglepnie, de hát már a trailerből nyilvánvaló, hogy az átlagos forgatókönyv fő vivőelem a látvány, meg (remélem ezúttal) egy-két eredetibb ötlet és nekem már az is elég, ha egy filmet nem akarnak többnek eladni, mint ami.

- Másnaposok 2: a trailert sem tudtam végignézni. Ha jó "másnaposokfilmet" akarok nézni, megnézem az egyet. Bár harmadjára már azt is untam, szóval ebbe egyszerűen nem akarok belegondolni.

- Kung-Fu panda 2: eltört a Kung fu pandás poharam széle, szóval lehet megnézem, de szerintem a látvány miatt egyébként is befizetnék. Nyilvánvalóan ez gyerekeknek készült - mert azok minimum egy plusz kísérőt visznek magukkal, és ha már így alakult, megpróbálták a látvánnyal és egy-két érettebb poénnal a számukra is élvezhetővé tenni. Én nemtom, ha valakinek gyereke van, az biztos visszafejlődik egy kicsit hozzá, vagy én vagyok ennyire poén-sznob, de engem egy alapvetően gyerekközönséget célzó disney/pixar/dreamworks film sem tudott igazán megnevettetni. (a toy-storit sem azért szeretem mert vicces, hanem mert kedves, eredeti /volt/ és néha nem vagyok benne biztos, hogy egyértelműen gyerekeket céloztak)

-X-men: egy olyan X-men film sem volt ami megindított volna, mert hiába a látvány, ha forgatókönyv semmitmondó - még szuperhősös filmek közt is. Ehhez nemtok többet szólni, az X-men világa és Én sajnos túl távol állunk egymástól. De a látványosságban nem kételkedem.

- Super 8: Na eeez, tényleg jó lehet :) állati jó a trailer hangulata - a színek, a szereplők (bár Kyle Chandler kicsit tenyérbemászó, "nincsveledsemmibajomcsakúgymegütnélek" fejű...) az egész kisvároska olyan klasszikus de jót idéző. Meg persze amikor egy trailerbe nyilvánvalóan nem azt a 2 és fél percet vágták bele ami a filmből értékelhető, és már akkor tudjuk mi lesz a vége, az már egész ígéretes. Bár mivel nem derül ki a vezérszál igazi lényege, és nagyon titokzatoskodnak, ilyenkor én gyakran esek abba a hibába, hogy elképzelem milyen izgi, fura, extrém dolog lehet az, aztán a film végén meg nézek, hogy jah, eeeeez...? De most igyekszem nem túl sokat várni, és ezt tutira megnézem.

- Transformers 3: lehet, hogy most sokak szimpátiáját elvesztem, de én az első 2 transzformersz-filmen is hülyére röhögtem magam (az eslő 20 percebn, aztán masszív agyf*szt kaptam és saját érdekemben eltakarodtam a tv elől), és ugyan csak másolt dvdn láttam, de az ötlet, a forgatókönyv, a karakterek akkora szar volt, hogy egészen biztos vagyok benne, hogy ezért a látvány sem tudna kárpótolni (pedig elismerem, a látvány csodás).
Le se tagadhatnák, hogy a kis műanyag játékfigura volt előbb és nem a film xD

- Harry Potter és a Halál ereklyéi 2: 2 filmben csináljuk, mert nem fér bele egybe - őszintén ez hányan vették be? És most, hogy lement már a film és kiderül hogy semennyi köze se volt az eredeti könyvhöz (najótúlzok), de volt benne egy csomó f*szkodás, hányan hiszik még mindig el?
Előttem az utolsó HP film(ek) itt elásta magát/magukat, mert már itt sejtettem, hogy nem a rendezésen meg a sztorin lesz a hangsúly, hanem a marketingen meg mindazon ami a film körül lesz, mert a sok hülye úgyis megnézi.
És a tarilerben sem csalódtam, ugyanis megtudtam, hogy ez az utolsó, itt valaki el fog bukni ( DE KII????) nagy és izgalmas összecsapás lesz, ez a végső, nagy feszültség, meg dráma meg AGYFASZ.
Egyébként egyáltalán nem vagyok HP rajongó, barátnőm cipelt el, valószínűleg most is így lesz, dehát itt is, mint a legtöbb ilyen esetben, én majd élvezkedem a jól felépített mesevilág látványában és megtapsolom az effekteseket, sminkeseket, látványtervezőket meg díszleteseket, majd hálát adok, hogy végre vége, mert se a forgatókönyv, se a karakterek, de a rendezés nem fog lenyűgözni, viszont sejtem, hogy nem fogom tudni megállni, hogy hangosan fel ne röhögjek itt-ott, előre is elnézést mindenkitől.

-Verdák 2: neeeeeeeeeehem. ezt a gyerekemnek se engedem megnézni. Tudom, hogy 5 éven aluliaknak készült, de könyörgöm, az 5 évesek csak gyerekek, nem szellemileg súlyosan visszamaradott fogyatékos debilek.
De lehet, hogy csak én értékelem túl az 5 éveseket, miközben megint humortalan vagyok.

- Amerika Kapitány: Patriotizmus, hősiesség, dagadó izmok, ellenséges nácik (jah nem, balázs ebbe jobban otthon van...) a múlt század közepén, rengeteg tisztaszívű katonával, akik életüket adják amerikáért oly fiatalon. Bizonyára minden amerikai veterán, és hazafi könnyes szemmel fogja végignézni, márha valamelyest képregény rajongók is. Valószínűleg tényleg csak azért kellett, hogy Amerika Kapitányról mások is tudomást szerezzenek az amerikaiakon kívül (najó ez csak gonoszkodás).
Mivel számomra Batmant nem veri senki, nem is nagyon esek hasra szuperhősös történetektől, de azoknak, akik a műfajt kedvelik, biztos megéri legalább egyszer megnézni, mert nekem nagyon úgy tűnt, hogy mindent hoz a hőskorból, amit egy amerikai (szuper)hősnek kell.

-Green Lantern: Tudom, hogy a leírásban is kiszúrták, de BÁZD, az az űrjelent, TÉNYLEG ciki :D De én azért nem húznám le emiatt, mert igazából a film világa annyira nem jött le a trailerből, és ha szerintem ha a többi dolog is ennyire, hogy úgy fogalmazzak "flexibilis" a valósághoz képest talán nem lesz olyan gagyi. Hátjó, hogy a grafika nem numberone - nem mindenkinek lehet gigaköltségvetés - vagy ízlése, nemtom :D
De én a Green Lanterneket szeretem, szóval lehet érdemes adnom egy esélyt.

- Cowboyok és Űrlények: ALAP :DD Én erre nem is írok semmi, a trailer magáért beszél :D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése